“Ovako se ponaša naša ZLATNA DIJASPORA kad dođe u RODNI KRAJ”, GASTARBAJTERI bacili SMEĆE u REKU, mladić ih naučio pameti! (VIDEO)

"Je l se ovako ponašate i u NEMAČKO"?! Mladić iz Jelaha postao INTERNET ZVEZDA nakon što je gastarbajtere naterao da da pokupe smeće za sobom!

Foto: printscreen/Facebook, Bravarija Kamišević Mirnes Kamišević
644

– Ovako se ponaša naša zlatna dijaspora pri povratku u rodni kraj. E, pa nije ti ovo “Germani”. Ovde mi živimo koji ne damo svoju okolinu, svoje reke, svoju prirodu, obraz, karakter, a vas sram da bude, reči su koje se nalaze u opisu snimka na kojem se vidi kako gastarbajteri bacaju smeće u šipražje koje se nalazi na obali reke Vrbas u mestu Raduša, u Bosni i Hercegovini.

Video bahaćenja povratnika iz Nemačke, na društvene mreže je okačio Mirnes Kamišević. Kako je naveo tokom snimanja, video je kako stariji par baca smeće gde mu nije mesto, već sa mosta, te je sišao automobilom do njih, nakon čega je zahtevao od njih dvoje da se vrate, pokupe smeće, te i da ga bace tamo gde mu je i mesto – u kantu, piše “Blic”.

“Ajd okreni vozilo, i ona se vrati iste sekunde… Ja ću da te naučim pameti. Evo vraća se… “, rekao je Mirnes, koji je potom pratio automobil sa supruižnicima do mesta gde su nekoliko trenutka pre toga bacili tri velike kese sa đubretom.

Nakon što su stigli na mesto gde je smeće bačeno, supružnici su izašli iz automobila. Dok je žena otišla da pokupi bačene džakove sa smećem, njen suprug je počeo da se izvinjavam i da objašnjava Mirnesu kako on to nije hteo, već da je ideja bila od žene.

“Pedeseto sam godište… Ona je bacila… Ona je tražila tako… Živimo u Nemačkoj… Ne bacamo tamo.. Ne radimo to tamo…. Ne sme se nigde…”, govorio je on posramljeno.

Nakon toga, uputio se ka ženi, koju je pratio i nadgledao dok je sakupljala džakove, a koji su završili na obali reke. Dok je snimao telefonom, stalno ju je ispitivao da li se tako sme ponašati i u Nemačkoj, kao i što nije bacila smeće u kantu. Poput muškarca, i ona je posramljeno govorila kako nije znala gde da nađe kontejner.

“Ne znam smem li u tuđi kontejner… Imamo u Nemačku kontejner, ovde nemamo… Ne znam smem li u tuđ… U Nemačkoj imamo kontejner! Izvini…. Izvini… Nisam znala… Ne znam smem li u tuđ kontejner, kratko sam…”, gotovo mucajući, govorila je ona tokom sakupljanja džakova sa đubretom.

Ubrzo po kačenju, video je postao pravi viral u regionu.

– Pokupili su smeće. Nažalost, jedna kesa je otišla preduboko pa nisu mogli da je pokupe. Ali što je najveći problem, osobe su iz Nemačke, ne mogu da verujem da nisu naučili kulturu u Nemačkoj. Samo lud čovek može ovako nešto uraditi. Imam dete od četiri godine i ne bi tako nešto uradilo. Ali, svako nosi svoju kulturu iz kuće – rekao je Kamišević.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More