Širenje korone u Švedskoj nastavlja da se ubrzava: Virus buknuo na popularnim evropskim turističkim destinacijama

Foto: Pixabay/lenalindell20
273

Širenje korona virusa u Švedskoj nastavilo je da se ubrzava, saopštile su danas zdravstvene institucije zemlje, okrivljujući za ovo stanje povećan broj putovanja u inostranstvo i prepune plesne podijume u noćnim klubovima u Stokholmu.

Ipak su bili u pravu? Švedska stoji bolje od većine evropskih zemalja

Prošle nedelje u Švedskoj je potvrđen 3.451 slučaj korona virusa, što predstavlja povećanje od 30 odsto u odnosu na nedelju ranije, saopštile su vlasti, prenosi Rojters.

“Vidimo mnogo slučajeva sa ljudima koji su zaraženi na popularnim evropskim turističkim destinacijama”, rekao je državni epidemiolog Anders Tegnel i dodao da je 17 odsto novih slučajeva povezano sa turizmom.

Švedska se uglavnom oslanjala na dobrovoljne mere za sprečavanje širenja zaraze korona virusa, iako je ograničila radno vreme restorana i ograničila gužve na mestima, kao što su tržni centri.

U julu je vlada Švedske nastavila sa planiranim ublažavanjem mera ograničenja protiv korona virusa, ali je upozorila da nove varijante virusa zahtevaju oprez i pozvala ljude da se pridržavaju preporuka za socijalno distanciranje.

Državni epidemiolog Anders Tagnel rekao je da je vakcinacija nastavljena prema planu, te da je više od 79 odsto odraslih primilo najmanje jednu dozu vakcine, a 53 odsto odrasle populacije je u potpunosti vakcinisano.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More