Krkljanac u Evropi! Nesnosne gužve na putevima od Beča do Soluna, na Horgošu se čeka satima (FOTO)

FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC
319

“Na našoj strani granice se čeka oko dva sata, ali na to treba dodati i čekanje na mađarskoj strani koje može da zavisno od gužve traje sat – dva”, ovako za “Blic” kažu u Auto moto savezu Srbije (AMSS). Kako kažu, gužve na graničnim prelazima su od 120 minuta na Horgošu pa do pola sata na Kelebiji. Prem a nekim izveštajima na Horgošu se čeka i do četiri sata.

Društvene mreže su pune postova naših ljudi koji se žale na nesnosne gužve na putevima širom Evrope – gužve su na putevima od Beča do Soluna.

Foto: Printscreen Facebook

Razlog ovakvih gužvi je nova smena turista, koji idu na more, odnosno kreću nazad kući i to stvara veliko opeterećenje na granica. Da sve bude gore, vikend je tek počeo a špic se očekuje u nedelju.

Ponovo velike gužve na graničnim prelazima, čekanje i do ČETIRI ČASA

 

Prema informacijama AMSS najgore je i dalje na graničnom prelazu “Horgoš” između Srbije i Mađarske.

– Na izlazu iz zemlje se čeka 120 minuta – rekli su nam iz AMSS.

Na pitanje, koliko se čeka sa mađarske strane iz AMSS nisu mogli da nam precizno kažu.

– Sve zavisi od toga kolika je gužva, ali računajte da je u najboljem slučaju sat – dva.

Rekli su nam da je veliki priliv turista i iz Mađarske u Srbiju, koji idu u Grčku na more, a Srbiju koriste kao tranzitnu zemlju. Na društvenim mrežama takođe se dele objave koje svedoče da su u najboljem slučaju potrebni sati da bi se prešle obe granice. Ipak, po rečima naših državljana koji su krenuli na put preko Mađarske, na drugim graničnim prelazima između Srbije i Mađarske, kao što je Bački Breg nema gužve.

Na graničnom prelazu Preševo se čeka oko sat vremena i na izlazu i na ulazu.

Ipak, kako dolazi do smene turista, odnosno kako mnogi stanovnici EU idu nazad, a mnogi tek kreću na more. Može se očekivati da će gužva na ovom graničnom prelazu biti i veća.

Prolazak granice između Srbije i okolnih zemalja nažalost, ne znači da su vaši problemi sa gužvama gotovi.

Nađi građani koji putuju kroz EU se žale kako su gužve svuda – od Austrije, Slovenije, Rumunije…Gde god da krenete, možete računati na gužve.

Svetla tačka predstavlja ulaz iz Severne Makedonije u Grčku.

Na granicama između ove dve zemlje zadržavanja su samo po pet minuta.

Prema informacijama koje naši građani dele na fejsbuk grupi “Live from Greece” na ulazu u Grčku se čeka deset minuta.

Ipak, pitanje je koliko će se ovakvo stanje zadržati, s obzirom na ogromna broj vozila koja idu prema Grčkoj i u suprotnom smeru.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More