Mesi se u suzama oprostio od Barse, priznao je da ima ponude i s kim pregovara: “Kriva je La liga”

Foto: Tanjug/ AP Photo/Joan Monfort
233

Argentinski fudbaler Lionel Mesi oprostio se danas od Barselone na konferenciji za medije koju je putem zvaničnog kanala tog kluba pratilo više od 600.000 ljudi.

U samoj pres sali, bilo je više desetina zvanica, kako od predstavnika Barse, novinara, porodice, saigrača i prijatelja sjajnog fudbalera čija konfernecija je započeta u suzama.

Leo je istakao da je veoma tužan zbog odlaska iz Barselone i da i dalje ne zna gde će nastaviti karijeru. Upitan je o Pari Sen Žermenu, na šta se nadovezao da ima kontakata, kako sa njima, tako i sa drugim timovima, te da pozive prima konstantno.

Govorio je o svom emotivnom odnosu sa klubom i gradom, o navijačima i uspelima koje su postigli za 21 godinu zajedno.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Joan Monfort

“Nisam želeo da odem. Prošle godine jesam, i nisam krio to u javnosti, ali sada sam želeo da ostanem. Mislio sam da će se to dogoditi, ali nije, zbog La lige. Oni su želeli da Barselona potpiše određeni dokument, klub to nije uradio i ništa više nismo mogli da učinimo”, naveo je Mesi.

“Moramo da idemo dalje, svi. Kako ja, moja porodica, tako i Barselona. Ukoliko se sretnemo u budućnosti, biće to lepo. Ipak, ljudi iz Barselone znaju kakav sam čovek i da ću da se borim onako kako umem”.

“Od svog narednog kluba očekujem borbu za trofeje. Želim da se borim za Ligu šampiona. Imali smo nekoliko teških poraza prethodnih godina, posebno onaj od Liverpula. Voleo bih da ponovo podignem taj trofej”, poručio je Mesi.

Na novinarska pitanja je odgovarao iskreno, više puta naglasivši da nije želeo da napusti Barselonu ove godine, ali da nije moglo ništa da se uradi povodom toga i da su sve pokušali.

“Ručao sam sa predsednikom Laportom, mislili smo da je sve gotovo. Ipak, ubrzo se dogodio preokret. Bio sam skrhkan, nisam znao šta me je snašlo. Kada sam došao kući, bilo mi je još gore“, naveo je.

 

Izvor Spor
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More