Nemačka ponovo otvorila vrata radnicima sa Zapadnog Balkana

Foto: Unsplash/ Henry Co
382

Radnici sa Zapadnog Balkana se, nakon pauze koja je prouzrokovana pandemijom kovida-19, ponovo mogu prijaviti za rad u Nemačkoj.

Kako je potvrdio Dominik Erentraut, zamenik glavnog portparola Saveznog ministarstva za rad i socijalnu zaštitu Nemačke, od 4. jula su praktično sva ograničenja ukinuta, i kad je u pitanju Pravilo za Zapadni Balkan i drugi programi za zapošljavanje radnika iz regiona u toj zemlji.

„Nemačko ministarstvo unutrašnjih poslova je usled pandemije kovida-19 i na nivou EU ograničilo ulazak iz trećih država. Ova ograničenja su od strane Ministarstva unutrašnjih poslova za BiH ukinuta 4. jula i ni za jednu od šest zemalja obuhvaćenih Pravilom za Zapadni Balkan više ne postoje ograničenja. Time su ponovo omogućena zapošljavanja u Nemačkoj putem Pravila za Zapadni Balkan“, objasnio je Erentraut.

On je, međutim, napomenuo da je u svakom trenutku ponovo moguće uvođenje ograničenja, u zavisnosti od razvoja situacije izazvane pandemijom.
Izvor Sputnjik
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More