Patrijarh Porfirije čestitao vaterpolistima: Vaš primer kako se slogom stiže do najboljih rezultata!

Foto: TV Hram/printscreen
292

Patrijarh srpski Porfirije češtitao je danas svim srpskim olimpijcima na dostojanstvenom predstavljanju Srbije, a posebne čestitke uputio je zlatnim sportistinjama Jovani Preković i Milici Mandić kao i vaterpolistima koji su uzastopno osvojili zlatne medalje na dve Olimpijade.

“Vaš uspeh je primer svima nama kako se zajedničkim radom i slogom stiže do najboljih rezultata”, poručio je Patrijarh srpski Porfirije zlatnim vaterpolistima.

Zlato ostaje gde mu je i mesto – Bajkovit poslednji ples, Srbija je ponovo olimpijski šampion!

Vaterpolo reprezentaciju Srbiju, koja je danas osvojila zlatnu medalju, patrijarh Porfirije ugostio je pred put u Tokio u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu.

Srbija sa devet medalja završila nastup na OI u Tokiju

Olimpijski tim Srbije sa Igara u Tokiju vraća se sa devet osvojenih medalja – tri zlate, jednom srebnom i pet bronzanih, čime je odboren dosadašnji rekord od osam sa prethodnih OI u Rio de Žaneiru.

Prvu medalju na Igrama u Japanu Srbiji je doneo strelac Damir Mikec, u disciplini vazdušni pištolj, a istog dana tekvondistkinja Tijana Bogdanović se okitila bronzom.

Treća medalja je bilo zlato tekvondistkinje Milice Mandić, a potom je reprezentacija u basketu 3×3 uzela bronzu.

Peto odličje upucao je strelac Milenko Sebić, pošto je u disciplini malokalibarska puška trostav uzeo bronzu.

Medalja istog sjaja našla se i na grudima rvača Zurabija Datunašvilia, dok je sedmu kolajnu Srbiji obezbedila Jovana Preković, koja je postala olimpijska šampionka u karateu.

Odbojakašice Srbije zauzele su treće mesto na pobedničkom postolju, dok su tačku na Olimpijske igre u Tokiju stavili vaterpolisti, osvajanjem novog zlata i odbranom olimpijskog tona iz Rio de Žaneira 2016. godine.

Sa bilansom medalja 3-1-5, Srbija je zauzela 28. mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Najuspešniji su sportisti SAD sa 39 zlatnih, 41 srebronom i 33 bronzane medalje, sledi Kina (38-32-18), dok je domaćin Japan završio kao treći sa bilansom 27-14-17.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More