Švajcarci izašli na ulice jer je silovatelju smanjena kazna jer je silovanje KRATKO TRAJALO

Foto: Tviter/printscreen
296

Više stotina Švajcaraca protestovalo je juče ispred Apelacionog suda u Bazelu koji je prošlog meseca smanjio zatvorsku kaznu silovatelju uz obrazloženje da je silovanje trajalo samo 11 minuta i da žrtva nije ozbiljno povređena, preneli su lokalni mediji.

Demonstranti, među kojima su bile uglavnom žene, ispred suda u Bazelu nosili su transparente i uzvikivali parole “11 minuta je 11 minuta previše!”

Oni su kritikovali odluku suda koji je osuđeniku smanjio kaznu sa četiri godine i tri meseca zatvora na tri godine, objavio je portal 20.minuten.


U presudi su sudije konstatovale da je žrtva silovanja slala “izvesne signale”, prenose mediji, navodi AP.

Silovanje se dogodilo u februaru prošle godine kada su ženu posle odlaska u noćni klub silovala dvojica muškaraca od kojih je jedan imao 17 godina i kome se sudi u sudu za maloletnike.

Advokat napadnute žene izjavio je da je ona šokirana odlukom apelacionog suda koji je, kako se čini, delimično okrivio žrtvu za silovanje

Izvor Objektiv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More