U Beograd došla još jedna HOLIVUDSKA ZVEZDA: Sa Kejt Hadson posetio Muzej NIKOLE TESLE!

Evo ko je u pitanju!

Foto: printscreen/instagram katehudson
115

Nakon Kejt Hadson, u Beograd je došao još jedan holivudski superstar. A u pitanju je Edvard Norton. Holivudske zvezde, koje su u srpskoj prestonice zbog snimanja nastavka filma “Nož u leđa” (“Knives Out”), posetile su Muzeju Nikole Tesle.

Kejt je bila u društvu svoje ćerkice, a Edvard svoje supruge. Uz Hadsonovu i Nortona bili su direktorka Muzeja Nikoe Tesle Ivona Jevtić, te poznati beogradski biznismen Andreja Kesić, prenosi “Telegraf”.

Inače, Muzej Nikole Tesle u Beogradu je otvoren za javnost 20. oktobra 1955. godine i bio je prvi tehnički muzej u Jugoslaviji. Ovom prilikom predstavljena je stalna postavka na kojoj su posetioci mogli posmatrati verno izrađene modele po Teslinim nacrtima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Edward Norton (@edwardnortonofficial)

Godinu 1957. možemo smatrati početnom godinom muzeološke delatnosti Muzeja Nikole Tesle jer je tek tad, urnom koja je doneta u muzej, bila upotpunjena stalna postavka. Od 9. oktobra 1969. muzej je u vlasništvu grada Beograda, jer su odlukom objavljenom u Službenom listu SFRJ, sporazumno preneta osnivačka prava i obaveze sa Federacije na grad Beograd, navodi se na sajtu nikolateslamuseum.org.

Muzej Nikole Tesle je danas po svemu jedinstvena institucija nauke i kulture u Srbiji, a i u svetu. Jedini je muzej koji čuva originalnu i ličnu zaostavštinu Nikole Tesle. Poseduje sledeće izuzetno vredne kolekcije:

– Više od 160.000 originalnih dokumenata
– Više od2000 knjiga i časopisa
– Više od 1200 istorijsko-tehničkih eksponata
– Više od 1500 fotografija i staklenih fotoploča originalnih tehničkih
– Više od 1000 planova i crteža.

Podsetimo, u Beogradu je pre nekoliko dana bio i Danijel Krejg, kojeg znamo po ulozi Džejmsa Bonda. Britanski glumac je došao u srpsku prestonici isto da bi snimio svoje scene za potrebe filma “Nož u leđa” (“Knives Out”).

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More