“Razmere štete paraju nam srce. Izvinjavam se”, Micotakis poziva na jedinstvo i obećao pomoć

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michael Varaklas
134

Grčki premijer Kirjakos Micotakis izvinio se danas zbog grešaka u suzbijanju razornih požara koji su pogodili Grčku tokom protekle nedelje.

Dok požari i dalje besne, a vlada procenjuje prve štete, Kirijakos Micotakis je došao na televiziju kako bi se javno izvinio i obećao da niko neće biti pošteđen odgovornosti, ali je istovremeno pozvao na jedinstvo nacije.

“Razmere štete paraju nam srce. Izvinjavam se zbog gubitaka koje ste pretrpeli”, rekao je Kirijakos Micotakis.


Više od 500 požara gori širom Grčke, zbog čega je na hiljade ljudi bilo primorano da se evakuiše, a građani su sve više besni zbog kašnjenja u odgovoru vlade, preneo je Rojters.

Micotakis je obećao da će greške biti utvrđene i ispravljene, ali je pozvao na jedinstvo.

“Potpuno razumem bol naših sugrađana koji su videli kako im kuće ili imovina gore”, rekao je on.

“Svi propusti će biti utvrđeni, kao i odgovornost”, dodao je Micotakis.

Počinje evakuacija 500 SRPSKIH TURISTA SA EVIJE, požar se ne smiruje, meštani očajni: “Ostavili su nas da izgorimo” (FOTO+VIDEO)

On je obećao da će uništene šume biti obnovljene, da će biti izgrađena klimatska odbrana i nadoknađena šteta onima čija je imovina uništena u požarima.

“Klimatska kriza kuca na vrata cele planete”, istakao je Micotakis. Grčki premijer je odobrio paket pomoći u iznosu od 500 miliona evra za Eviju i region Atike oko Atine.

Grčki ministri će se sastati danas da razgovaraju o daljim merama podrške.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More