Seks skandal trese kraljevsku porodicu: Epštajnova žrtva optužila princa Endrjua za zlostavljanje

Foto: Tanjug/ Steve Parsons/Pool Photo via AP
130

Amerikanka Virdžinija Džufri, koja tvrdi da je sa 17 godina dovedena u Veliku Britaniju gde je bila primorana na seksualni odnos sa vojvodom od Jorka, podnela je tužbu pred sudom u Njujorku tvrdeći da ju princ zlostavljao.

Džufri, koja je jedna od žrtava osuđenog seksualnog prestupnika i njujorškog multimilionera i bankara Džefrija Epstajna, tvrdi da ju je princ Endrju seksualno napao u Londonu i SAD, što sin britanske kraljice Elizabete uporno negira, prenosi BBC.

Njena tužba pred sudom u Njujorku poziva se na Zakon o žrtvama dece iz 2019, koji je proširio prava žrtava da tuže zlostavljače zbog navoda koji su zastareli tokom jednogodišnjeg perioda, ali je taj rok produžen do 14. avgusta ove godine zbog pandemije Kovid 19.

U tužbi se navodi da je vojvoda od Jorka tri puta prisilio na seksulani odnos Džufri, koja se tada zvala Virdžinija Roberts, u londonskoj kući Epstajnove saradnice Gizlejn Maksvel, i u njegovim kućama na Menhetnu i na Devičanskim ostrvima.

121 MILION za žrtve seksulnog uznemiravanja njujorškog milionera! Epstajnovih žrtava bilo dvostruko više nego što se očekivalo

Govoreći o njenim optužbama za seksulano zlostavljanje 2019. godine, princ Endrju je rekao da se to nikada nije dogodilo i da se ne seća da je sa njom imao bilo kakav susret.

Princ je ranije saopštio i da žali zbog povezanosti sa američkim finansijerom, koji je prema zvaničnim izveštajima počinio samoubistvo u zatvoru dok je iščekivao početak suđenja za podvođenje i seksualno iskorišćavanje devojaka, i da se duboko saoseća sa Epstajnovim žrtvama.

Fond za odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Džefrija Epstajna saopštio je u nedelju da je okončao rad, isplativši odštete za 150 osoba u vrednosti od 121 miliona američkih dolara.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More