Predsednik Austrije primio olimpijce koji su osvojili medalje: Ponosni smo na svoje sportiste

Foto: Printscreen Youtube
257

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen primio je danas u Beču austrijske osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Po prvi put od 2008.održan je prijem za olimpijce povodom povratka sa Olimpijskih igara, a razlog je uspeh olimpijaca. Austrijski olimpijci sa igara u Tokiju vratili su se sa sedam medalja, a na prijemu su bili predvođeni „zlatnom“ biciklistkinjom Anom Kizenhofer.

Van der Belen je pohvalio austrijske sportiste, rekavši da se posebno raduje medalji Jakoba Šuberta iz pokrajine Tirol, koji je u novoj olimpijskoj disciplini penjanju doneo radost Austriji.

Zlatnu medalju Ane Kizenhofer on je ocenio “radosnim šokom”. Kao nagradu za osvojeno zlato Kizenhofer je dobila od predsednika Olimpijskog saveza Austrije (OeOC) Karla Štosa zlatnike „Filhamoničari“ u vrednosti od 17.000 evra. Za srebro OeOC je dao zlatnike u vrednosti od 13.000 evra, a za bronzu 11.000 evra.

„Austrija je veoma ponosna na svoje sportiste. Njihov uspeh zaslužuje proslavu“, poručio je Štos.

Pre prijema kod predsednika olimpijcisu bili kod ministarke odbrane Klaudije Taner.

Naime, šest od sedam osvajača medalja su sportisti pri vojsci Austrije.

Samo Kizenhofer nije deo sportskog programa Vojske.

„Ove Olimpijske igre su još jednom dokazale da je delotvoran sportski program vojske“, poručila je Taner.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More