“Neprocenjive štete”: Tužilaštvo traži istragu zbog sumnje u podmetanje požara koji haraju i uništavaju širom Grčke

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Varaklas
195

U jeku sve brojnijih spekulacija, ali i sve više indicija o podmetanju požara, državni tužilac je naredio sprovođenje istrage kojom bi trebalo da se utvrdi da li je postojao organizovan plan za izazivanje vatrene stihije koja sada hara i uništava širom Grčke.

U tom smislu tužilac Vrhovnog suda Vasilios Pliotas uputio je zahtev najvišim sudskim instancama i policiji, prenosi portal Ekatimerini.

„Prevelik broj požara neobičnog intenziteta i razmera koji su se dogodili poslednjih dana načinio je neprocenjive štete po životnu sredinu, posebno šumska bogatstva Grčke, zgrade i druge objekte, poljoprivredna zemljišta, useve i turističku infrastrukturu, ugrožavajući čak živote naših bližnjih. Sinhronizovanost u izbijanju vatrene stihije izaziva razumnu sumnju da je reč o namernoj aktivnosti organizovanog kriminala na podmetanju požara, a ne samo o jednostavnoj, slučajnoj pojavi, o incidentima koji su izazvani nemarnim ponašanjem”, napisao tužilac Vasilios Pliotas.

“Razmere štete paraju nam srce. Izvinjavam se”, Micotakis poziva na jedinstvo i obećao pomoć

 

Srpski vatrogasci u akciji gašenja požara na Eviji, sa kopna i sa vazduha obuzdavali vatrenu stihiju: Prst pred okom se ne vidi (FOTO+VIDEO)

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More