Više od 20 sela evakuisano zbog požara na Peloponezu

Foto: Tanjug/AP Photo/Petros Karadjias
164

Vatrogasci su celu noć pokušavali da spreče da se požar u Grčkoj proširi na stambene delove u regionu Gortinija na Peloponezu gde je više od 20 sela evakuisano.

Požari i dalje besne na, uglavnom, nepristupačnom terenu nedaleko od oblasti Fanaraki, Kastraki, Piri, Lotus, Liodora, Krisokori i Dafni, a uništen je i veliki deo obradive zemlje i nekoliko pomoćnih seoskih objekata, dok je snabdevanje električnom energijom i vodom u prekidu, prenosi Katimerini.

Vlasti su iz predostrožnosti evakuisale 21 selo, a vatrogasci danas očekuju pojačanja koja će im pomoći u borbi protiv vatrene stihije.

Više od 500 požara izbilo je u Grčkoj zbog kojih je evakuisano više hiljada ljudi iz desetina naseljenih mesta, a u jeku sve više indicija o podmetanju požara, državni tužilac Vasilios Pliotas je naredio sprovođenje istrage kojom bi trebalo da se utvrdi da li je postojao organizovan plan za izazivanje vatrene stihije koja sada hara i uništava širom zemlje.

“Neprocenjive štete”: Tužilaštvo traži istragu zbog sumnje u podmetanje požara koji haraju i uništavaju širom Grčke

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More