Štrajk železničkih radnika u Nemačkoj- autobusima i tramvajima do škole, ulice zakrčene, mnogi krenuli automobilima

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Sohn
225

Štrajk železničkih radnika širom Nemačke blokirao je danas velike delove nemačkog sistema međugradskih i prigradskih vozova, zbog čega su se građani trudili da preprave svoje planove putovanja, dok su deca u velikim gradovima, poput Berlina, preusmerena na autobuse i tramvaje kako bi stigli do škole.

Nemačke železnice “Dojče ban” su saopštile da će, kao posledica dvodnevnog štrajka, danas i sutra saobraćati samo oko četvrtina vozova na velike relacije, prenosi agencija AP.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

Kompanija je apelovala na putnike da se suzdrže od nepotrebnih putovanja, navodeći da će ukinuti ograničenja vezana za korona virus kako bi se omogućilo rezervisanje svakog mesta.

Članovi sindikata GDL započeli su štrajk u utorak uveče, poručujući da je 95 odsto članova sindikata glasalo za održavanje štrajka, zahtevajući povećanje plata.

Sindikat traži povećanje plata od 3,2 odsto i jednokratni “bonus za korona virus”” od 600 evra.

Kompanija “Dojče Ban”, koja je izgubila milijarde evra od početka pandemije, a zbog nedavnih poplava su uništene i oštećene brojne pruge, odbacila je njihove zahteve.

Jedanaest od 16 nemačkih država je na letnjem odmoru, a putnici se u velikoj meri oslanjaju na vozove za putovanje.

Međutim, ljudi koji su već kupili karte za naredne dane mogu zatražiti povraćaj novca, saopštio je “Dojče Ban”.

Kompanija je navela da će tokom štrajka prioritet imati veze između Berlina i gradova na zapadu, kao i između Hamburga i Frankfurta.

U Berlinu, gde su škole u ponedeljak ponovo otvorene, deca su kasnila jer većina vozova gradske železnice nije saobraćala, a ulice su bile zakrčene jer su mnogi radnici pokušavali automobilom doći do posla kako bi izbegli štrajk.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More