Nemačka: Medicinska sestra se sumnjiči da je umesto vakcine ubrizgavala fiziološki rastvor

Foto: Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi
154

Vlasti na severu Nemačke apelovale su na više hiljada građana da prime još jednu vakcinu protiv kovida-19, nakon što je policijska istraga otkrila da im je medicinska sestra Crvenog krsta možda ubrizgala fiziološki rastvor.

Medicinska sestra se sumnjiči da je u rano proleće u centru za vakcinaciju u Friziji, ruralnoj oblasti na obali Severnog mora, ljudima ubrizgala fiziološki rastvor umesto pravih doza, prenosi britanski list “Gardijan”.

“Potpuno sam šokiran ovom epizodom”, napisao je Sven Ambrosi, lokalni odbornik na Fejsbuku, dok su lokalne vlasti juče uputile poziv za oko 8.600 stanovnika koji su možda bili deo ove prevare.

Iako je fiziološki rastvor bezopasan, većina ljudi koji su se vakcinisali u Nemačkoj u martu i aprilu, kada se ovo dogodilo, stariji su i u velikom su riziku od zaraze kovidom.

Motiv medicinske sestre, koja nije imenovana, ostaje nejasan, ali ona je ranije objavljivala skeptične stavove o vakcinama na društvenim mrežama, naveli su policijski istražitelji.

Još uvek, međutim, nije jasno da li je osumnjičena uhapšena ili optužena u ovom predmetu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More