Matić: “Požari na Eviji pod kontrolom, svi naši turisti koji su ostali apsolutno bezbedni”

FOTO: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr
225

Ministarka za trgovinu, turizam i telekomunikacije Tatjana Matić izjavila je danas Tanjugu da je sitaucija na Eviji pod kontrolom, da su požari ugašeni i da je do sada sa tog ostrva evakuisano oko 300 naših turista, a da su oni koji su još uvek tamo bezbedni.

Prema najnovijim informacijama tog ministarstva, dobijenim od turističkih agencija, na tom ostrvu je ostalo oko 170 putnika, od kojih će 50 danas krenuti za Srbiju, a sedam sutra. Ostali su izrazili želju da ostanu na Eviji.

“Prema najsvežijim informacijama koje sam dobila od grčkog ministra turizma, pre nešto više od sat vremena, jeste da su požari na Eviji pod kontrolom, da je taj veliki požar ugašen i da su svi naši turisti koji su ostali na Eviji apsolutno bezbedni”, rekla je Matićeva Tanjugu.

Ministarka je rekla da je na Eviji bilo oko 500 naših turista i da je u nedelju evakuisano njih 200, a u ponedeljak još 100.

Napomenula je oko 50 naših turista na Eviju došlo svojim prevozom.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More