Dobrobit prevazilazi RIZIK?! EMA ispituje NEŽELJENE EFEKTE VAKCINA!

Ovo su TRI NUS POJAVE VAKCINACIJE!

Foto: Tanjug (AP Photo/Charles Krupa, File)
213

Evropska medicinska agencija (EMA) saopštila je danas da razmatra tri nova uslova kako bi procenila da li su mogući neželjeni efekti vakcina protiv korona virusa kompanija Fajzer i Moderna, nakon što je zabeležen mali broj takvih slučajeva.

Kako je precizirano u saopštenju, Odbor za bezbednost EMA proučava formu alergijske reakcije kože – multiformni eritem i poremećaje u radu bubrega – glomerulonefritis i nefrotski sindrom.

RNK tehnologija korišćena u te dve vakcine bila je prekretnica u pandemiji korona virusa i za naučnu zajednicu zbog visoke efikasnosti, ali se u trenutku kada se sve više ljudi širom sveta vakciniše prate i retki neželjeni efekti, piše Rojters.

EMA je prošlog meseca otkrila povezanost između veoma retke upale srca i RNK vakcina, ali je zajedno sa Svetskom zdravstvenom organizacijom ocenila da dobrobit od tih vakcina prevazilazi rizik.

EMA nije navela koliko je slučajeva novih neželjenih efekata zabeleženo nakon vakcinacije Fajzerovom i Moderninom vakcinom, ali je istakla da je od tih kompanija zatražila više podataka da bi analizirala moguću vezu među njima.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More