Dok su putnici stavljali prtljag u vozila, SRBI ih POKRALI: “Ordinirali” u Španiji, evo kako su uspeli da nasamare ljude!

Srbi krali u ŠPANIJI, glumili turiste, a evo kako su uspevali da opljačkaju ljude na aerodromu!

Foto: matt-popovich-7mqsZsE6FaU-unsplash
340

Dvojica srpskih državljana uhapšena su u policijskoj akciji u Malagi, zbog sumnje da su sa “kolegama” iz Francuske ordinirali po aerodromu u španskom letovalištu.

Kako prenosi portal Malaga hoy, “aerodrom banda” harala je po parkingu, a koristili su nepažnju putnika, prenosi “Kurir”.

– Dok su putnici stavljali prtljag u vozila oni su koristili priliku da im ukradu kofere i torbe. Srbi su, na primer, uhapšeni dok su glumili turiste izmešane sa pravim putnicima. – piše portal.

U akciji je uhapšeno ukupno pet osoba.

– Istražitelji su rasvetlili šest krađa i jednu pljačku, a od ove bande zaplenjeni su razni aksesoari. Naime, oni su imali perike, kape i kačkete kako bi pokušali a se zamaskiraju i izbegnu identifikaciju – pišu mediji:

– Sudija im je izrekao meru zabrane prilaska aerodromu najmanje 1.000 metara.

Istražitelji su do detalja opisali kako je banda funkcionisala.

– Oni su se šetali po dolaznim zonama aerodroma i pažljivo osmatrali žrtve, kako bi im se približili. Nekada su glumili putnike sa rančevima, nekada su se predstavljali kao radnici aerodroma, a povremeno su bili i zabavljači.

Interesantno je da su obe grupe, iako su radile odvojeno, imale istu strukturu.

– Članovi su imali strogo podeljenje uloge, neki su bili mamac za žrtvu, drugi su krali, a treći organizovali beg uglavnom iznajmljenim kolima.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More