Srpska i grčka zastava jedna uz drugu: SRPSKI HEROJI i dalje u borbi protiv VATRENE STIHIJE na Eviji! (FOTO)

U dva naleta izbacili čak 48 tona vode!

Foto: MUP SRBIJE
215

Srpski vatrogasci i pripadnici Helikopterske jedinice već tri dana se bore sa vatrenom stihijom na grčkom ostrvu Evija, a tokom jučerašnjeg dana u dva naleta izbacili su čak 48 tona vode u reonima mesta Elinika i Atalanti.

Pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dananoćnos su angažovani na gašenju požara na severnom delu ostrva Evija. Inače, trenutno se u Grčkoj nalaze pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Niša, Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Zrenjanina, Kikinde, Jagodine, Kruševca i Kraljeva, piše “Blic”.

Vatrogasci-spasioci tokom jučerašnjeg dana nastavili su rad na lokalizaciji požara u selu Avgarija u severnoj Eviji.

Sa terenskim vozilima opremljenim pumpama visokog pritiska i vodom tokom dana nekoliko puta su intervenisali na gašenju manjih požara u obruču zone zaštite i time držali pod kontrolom požarnu liniju u dužini od preko tri kilometra, čime su sprečili širenje požara na hiljade hektara šumskih kompleksa i sela u okolini.

Takođe, srpski vatrogasci su tokom dana u nekoliko navrata pritekli u pomoć grčkim kolegama koji štite dve susedne zone i pomogli u gašenju otvorenog plamena, dok su noćas obilazili teren i povremeno reagovali na opožarenim površinama, kako bi liniju požara držali pod kontrolom.

Vučić podelio fotografiju SRPSKIH VATROGASACA u Eviji

Predsednik Aleksandar Vučić podelio je danas na svom instagram nalogu “Budućnostsrbije” objavu MUP-a Srbije – fotografiju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji već nekoliko dana učestvuju u gašenju požara u Grčkoj, piše “Tanjug”.

Foto: instagram buducnostsrbijeav

Na fotografiji su pripadnici MUP-a koji drže srpsku i grčku zastavu.

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice koji su upućeni u Grčku kako bi kolegama pomogli u gašenju požara koji je zadesio ovu zemlju, nastavili su i tokom jucerašnjeg dana borbu sa vatrenom stihijom”, navodi se u objavi MUP-a koju je Vučić podelio na svom nalogu.

Izvor Blic Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More