Slovenija ušla u “narandžastu” fazu epidemije, vlasti najavljuju strože mere

Foto: Youtube printscreen RTV Mag
125

U Sloveniji je u poslednja 24 sata drugi dan zaredom potvrđeno 248 zaraženih korona virusom, ali uz viši procenat pozitivnih nalaza zemlja je ušla u takozvanu narandžastu fazu epidemije, dok vlasti najavljuju strožije uslove na jesen za one koji nisu vakcinisani.

U Sloveniji se najavljuju strožiji uslovi za rad, školovanje i druge aktivnosti.

Tako će uslov obavljanja testa kojim se utvrđuje da li ste preboleli ili vakcinisani biti osnovno merilo za delovanje zdravstva, socijalnih ustanova, sporta i javnog života generalno, kazao je u razgovoru za Slovenački radio direktor slovenačkog Instituta za javno zdravlje (NIJZ) Milan Krek.

Budući da država od 23. avgusta prestaje da plaća testiranja na korona virus, to znači da će taj trošak pasti na preduzeća, ili na poslodavce ili na zaposlene, što znači da im, ako nisu vakcinisani, možda preti i otkaz, ako poslodavci neće da preuzmu taj trošak, što zavisi od njih samih, kazao je Krek, podsetivši da je stopa vakcinisanosti u državi daleko od željene.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More