EVROPA se rapidno boji u CRVENO: Korona se ne šali, trenutno je najgore u OVOJ ZEMLJI!

Objavljena nova "korona mapa", mnoge zemlje promenile su svoju "BOJU"!

Foto: Twitter/ECDC_EU
337

Situacija sa korona virusom u Evropi je sve ozbiljnija. Na najnovijoj epidemiološkoj karti Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti Španija je cela u tamnocrvenoj boji. Crveni se i Francuska, na jugu je posebno teška situacija, a samo jedna francuska regija je u narandžastom.

Italija takođe menja boju regija nagore, prenosi “Telegraf”.

I deo Slovenije je iz zelene prešao u narandžastu boju.

U Italiji je samo jedna regija ostala u zelenom, dok su ostale ili u narančastom ili u crvenom. Grčka je većinom u crvenoj zoni, dok je jug zemlje u tamnocrvenoj.

Epidemiološka karta ECDC-a za Evropu objavljuje se svake nedelje na osnovu dvonedeljnih podataka o procentu pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.

Hrvatska obala je i dalje u narandžastoj zoni, a promena je da je i Grad Zagreb prešao iz zelene u narandžastu.

Na slici možete videti kako je EU izgledala 15. jula i koliko se situacija pogoršala za kratko vreme.

Karta ECDC-a je savetodavnog karaktera, ali se neke države članice oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.

Prema podacima koji obuhvataju i zemlje koje nisu članice EU, Srbija je narandžasta, sa prosekom od 664 zaraženih na dnevnom nivou, dok je u Crnoj Gori situacija mnogo drugačija i ona je tamno crvene boje.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More