Pucnjava u Engleskoj,više mrtvih i ranjenih, napadač ubijen (VIDEO)

Foto: Tviter/printscreen
144

U Plimutu na jugoistoku Engleske sinoć je došlo do pucnjave u kojoj je nastradalo više osoba, među kojima i napadač, javlja Skaj njuz.

„Incident u Plimutu je šokantan, a moje misli su sa narodom koji je pogođen. Razgovarala sam sa načelnikom policije i ponudila punu podršku“, navela je ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel.

Ona je pozvala sve građane da ostanu mirni i prate instrukcije policije, jer samo tako hitne službe mogu nesmetano da rade.

Naoružani napadač je brzo neutralisan, ali okolnosti pucnjave još nisu razjašnjene. Prema trenutnim informacijama, napad se ne povezuje sa terorizmom, već je označen kao „tragičan incident“.

Kako navodi BBC, na mestu incidenta raspoređene su hitne službe, a lokalne vlasti navele su da je u pitanju “ozbiljan i tragičan” događaj, ali da nije povezan sa terorizmom.


Svedoci govore kako su čuli pucnjeve, i da je policija zamolila građane da ostanu u svojim domovima, potvrdio je i BBC.

“Svestan sam ozbiljnog i tragičnog incidenta koji se odvija u Plimutu. Molimo vas da poštujete sva uputstva policije”, objavio je na Tviteru Džoni Merser, lokalni poslanik iz Konzervativne stranke.

On je dodao i da incident nije povezan s terorizmom niti da je osumnjičeni u begu u Plimutu, kao i da je na policiji da potvrdi ostale detalje.

Policija: Nekoliko ljudi ubijeno u Plimutu

Policija je potvrdila da je bilo “nekoliko smrtnih slučajeva”, a da je još nekoliko osoba hospitalizovano nakon ozbiljnog incidenta sa vatrenim oružjem u Plimutu na jugozapadu Engleske.

Veruje se da je napadač koji je učestvovao u pucnjavi ubijen, ali se ne smatra da je incident povezan sa terorizmom.

Rojters prema britanskim medijma prenosi da je u incidentu ubijeno pet ili šest ljudi, a da je policija navodno ubila i napadača, a policija zvanično nije potvrdila broj poginulih.

Policija je saopštila da je danas oko 18.10 časova pozvana da interveniše zbog ozbiljnog incidenta sa vatrenim oružjem u Bidžik Drajvu u oblasti Kiam u Plimutu, a da su na lice mesta izašli pripadnici policije i osoblje hitne pomoći, gde se dogodilo više smrtnih slučajeva, a da je nekoliko povređenih u incidentu na bolničkom lečenju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More