Detalji pucnjave u Engleskoj: Ubio mladu ženu sa detetom i svoju majku, a potom i sebi presudio

Foto: Pixabay
178

Sinoć je u napadu u engleskom gradu Plimutu hicima iz vatrenog oružja ubijeno petero ljudi.

Napad je, prema zasad dostupnim informacijama, izvela jedna osoba.

Među ubijenima su navodno mlada majka i njeno petogodišnje dete, ali i napadačeva majka, što još nije potvrđeno.

Napadač je nosio crno-sivu odeću, a navodno je koristio oružje s dugom cevi. Nakon toga je otrčao ulicom i pucao nasumično po prolaznicima.

Nekoliko minuta kasnije oduzeo je sebi život.

Policija potvrdila

Policija je potvrdila da su ubijene tri ženske osobe i dve muške te da je napadač potom sebi oduzeo život. Navodi se da ovaj napad nije povezan s terorizmom.

„Čekam potvrdu o broju žrtava, ali ovo se čini kao strašan dan za naš grad i našu zajednicu. Molim vas da mislite na porodice i našu zajednicu i ne delite fotografije i snimke nijedne od žrtava“, napisao je na Tviteru Luke Polard, parlamentarni zastupnik iz Plimonta.

Ovo je bio prvi „aktivni napad“ viđen u Velikoj Britaniji u proteklih 11 godina otkada je vozač taksija Derik Bird usmrtio 12 ljudi u Kambriji u leto 2010. godine.

Šaron Turner (57), koja živi blizu mesta napada, kaže da je videla napadača odevenog u crno-sivu odeću te naoružanog poluautomatskim oružjem. Rekla je Timesu da je razbio ulazna vrata jedne kuće te pucao u mladu majku i njeno dete koje ima pet godina.

Izvor Nova.rs

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More