Solidarnost sa kolegama: Radnici neće zelenu propusnicu da bi ručali zajedno

Foto: Tanjug/AP Photo/Daniel Cole
215

Svaka smena radnika u torinskoj fabrici “Hanon Sistem Fenile” od danas će obustaviti rad na dva sata u znak protesta jer, da bi ručali u fabričkoj menzi, moraju da pokažu “zelenu propusnicu”.

Oni koji nemaju potvtrdu o vakcinaciji moraće da pauzu za ručak provedu izvan menze, odvojeni najverovatnije u šatoru koji će za tu priliku biti podignut u fabričkom dvorištu, piše agencija Ansa.

Predstavnici sindikata tvrde da je mera diskriminatorna i bez osnova u zakonu.

“Sindikati nisu protiv vakcinacije, ali ako radnici mogu bez potvrde o imunizaciji da rade rame uz rame osam sati u fabričkim halama, nejasno je zašto moraju da poseduju zelenu potvrdu da bi u pauzi jeli na istome mestu”, kaže predstavnik dva velika sindikata metalskih radnika Davide Provencano.

Slučaj torniske fabrike nije usamljen,navodi se i dodaje da i druga preduzeća pokušavaju da pronađu rešenje, dok neka najavljuju proteste ukoliko se obaveza posedovanja “zele propusnice” uvede na ulazu u fabričku menzu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More