Nemačka uvrstila TRI zemlje na rizičnu listu, po povratku pravo u karantin, Srbija se još dobro drži

Passengers wait for a Deutsche Bahn AG ICE train running according to an emergency timetable in Leipzig, Germany, Thursday, Aug. 8, 2021. The train drivers'strike by the GDL union will last until 2:00 a.m. on Friday morning.( Peter Endig/dpa via AP)
163

Nemačka vlada označila je Sjedinjene Američke države, Tursku i Izrael kao visoko rizične zemlje po pitanju korona virusa, pa će nevakcinisani putnici iz tih država morati da budu u karantinu najmanje pet dana, javila je danas medijska grupa Funke pozivajuci se na izvore iz vlade.

Na toj listi su se našli i Crna Gora i Vijetnam, dok Portugalija više nije zemlja visokog rizika, što ne važi jedino za Lisabon i regiju Algarve, prenosi Rojters.

Putnicima iz Srbije za ulazak u Nemačku i dalje je potreban samo dokaz o vakcinaciji ili preležanom korona virusu ili negativan test.

Promene na listi zemalja stupiće na snagu u nedelju.

Izuzetak je Turska, za koju će nova pravila važiti od utorka uveče jeer u Nemačkoj živi veliki broj turskih državljana.

Putnici iz visoko rizičnih zemlaja moraju da provedu 10 dana u karantinu ako nemaju dokaz o vakcinaciji ili preležanom kovidu-19, a karantin može da bude prekinut posle pet dana negativnim testom na korona virus.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More