Patrijarh Porfirije objasnio zašto je otvorio nalog na Instagramu: “Danas su društveni mediji krov sa koga svima upućujemo Reč Božju”

Foto: Youtube printscreen RTS Upitnik- Zvanični kanal
287

Srpski patrijarh Porfirije saopštio je da ga je iskreno obradovalo što je stranicu „Patrijarh Porfirije” otvorenu na Instagramu već u prvih nekoliko sati počelo da prati više od 10.000 zainteresovanih.

Kako je saopštila SPC, patrijarh je u poruci povodom početka Velikogospojinskog posta kao razlog za otvaranje te stranice naveo izlazak u susret interesovanju vernih, ali i celokupne domaće i inostrane javnosti o njegovom radu, stavovima i mišljenjima.

On je ukazao da ne samo tradicionalni mediji, odnosno štampa, radio i televizija, nego čak i internetski portali i sajtovi po brzini, globalnoj dostupnosti, pa i ekonomičnosti zaostaju za tzv. društvenim medijima, dodajući da je u tom smislu najefikasniji Instagram.

“Pozvaću u pomoć i reči samog Gospoda Hrista koji je apostolima, definišući misiju Crkve u svetu, rekao: ”Što vam govorim u tami, kazujte na vidiku; i što vam se šapće na uši, propovedajte sa krovova!”. Danas su društveni mediji krov sa koga svima upućujemo Reč Božju”, istakao je patrijarh Porfirije.

Naveo je da je namera da vernima Srpske pravoslavne crkve, ali i drugim zainteresovanim u našim zemljama i krajevima, ali i širom sveta, kroz reči o bilo kojoj važnoj aktuelnoj temi i odgovarajućim ilustracijama, pre svega uputi poruku Jevanđelja, reč Hristovu, što je, kako je ukazao, osnovna uloga Crkve u svetu.

Patrijarh je naglasio da zajedno sa saradnicima namerava da unapredi misiju Crkve koristeći sva sredstva koja savremena tehnologija stavlja na raspolaganje.

Od sada možete “zapratiti” i PATRIJARHA PORFIRIJA, poglavar SPC dobio Instagram stranicu!

Srpski patrijarh otvorio nalog na društvenoj mreži! Prvi put da crkveni zvaničnik ovo učini, a pratioci se samo ređaju (FOTO)

Patrijarh poželeo blagosloven početak Velikogospojinskog posta

Srpski patrijarh Porfirije poželeo je danas pravoslavnim vernicima blagosloven početak Velikogospojinskog posta.

Kako je saopštila Informativna služba Srpske pravoslavne crkve, on je vernicima poželeo blagosloven početak posta povećenog Presvetoj Bogorodici i slavnom događaju Njenog uspenja, odnosno kraju njenog zemnog života i preseljenju na Nebo.

“Želim vam da predstojećih desetak dana, koliko je to god moguće, provedete u miru, da u radosti proslavite predstojeći praznik Preobraženja Gospodnjeg, a da molitve za bližnje, za naš rod i čitav svet uputite Presvetoj Bogomajci čija duša je, kako je i prikazano na veličanstvenoj sopoćanskoj fresci, u rukama njenog ljubljenog Sina, Spasitelja sveta”, naveo je patrijarh u poruci.

Danas počinje Gospojinski post u čast Majke Božije

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More