U Australiji kazne za kršenje mera: “Moramo da shvatimo da je ovo najgora situacija u Novom Južnom Velsu od početka pandemije”

Foto: Tanjug/ AP Image/Daniel Pockett
174

Vlasti australijske države Novi Južni Vels odlučile su da pooštre kaznenu politiku prema građanima koji krše restriktivne mere, saopštili su lokalni zvaničnici.

Broj novozaraženih na lokalnom nivou je skočio za 466 u prethodna 24 sata u ovoj, najmnogoljudnijoj državi Australije, a policija je najavla će prekršioce lokdauna novčano kažnjavati “na licu mesta” kaznama do 5.000 australijskih dolara dolara (3.700 američkih dolara), potvrdila je premijerka Gledis Beredžiklijan, prenosi Rojters

“Moramo da shvatimo da je ovo najgora situacija u Novom Južnom Velsu od početka pandemije i to je ujedno i najgora situacija u kojoj se našla Australija”, upozoril je Beredžiklijanova.

S obzirom da se epidemiološka situacija u državi Novi Južni Vels pogoršava, sve manje je verovatno da će se u Sidneju 28. avgusta okončati devetonedeljni lokdaun, kako je prvobitno bilo planirano.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More