Peloponez: Vatrogasci intenzivno gase preostale manje “džepove” vatre, glavni požari obuzdani

Foto: Tanjug/AP Photo/Petros Karadjias
137

Brojne vatrogasne jedinice su sinoć nastavile da gase raštrkane, manje “džepove” vatre na Peloponezu, u područjima Gortinije, Drevne Olimpije, u Iliji i istočno od Manija, ali glavni požari su obuzdani, saopšteno je iz grčkog Vatrogasnog štaba.

U Gortiniji i u susednoj prefekturi Ilija, kao i u određenim oblastima u opštini Drevna Olimpija, grčki vatrogasci gase požare uz pomoć vatrogasnih jednica iz inostranstva, preko RescEU, evropske službe civilne zaštite.

U njihovom sastavu su 35 vatrogasaca i 14 vatrogasnih vozila iz Češke, 240 vatrogasaca i 60 vatrogasna vozila iz Francuske, 244 vatrogasca i 56 vatrogasnih vozila iz Nemačke i 40 vatrogasaca i 13 vatrogasnih vozila iz Austrije, prenosi portal Katimerini.

Dva aviona kanadera i šest helikoptera takođe učestvuju u operaciji gašenja požara iznad ovih područja, uključujući i vatrogasce dobrovoljce koji koriste vodu iz kamiona cisterni lokalnih vlasti.

U istočnom Maniju požare gasi 40 vatrogasaca sa 15 vozila zajedno sa pripadnicima vojske Grčke i lokalnim vatrogascima dobrovoljcima.

Požar u oblasti Drialija u istočnom delu Manija, gasilo je 16 vatrogasaca, sedam vatrogasnih vozila i dva helikoptera koji su morali da prekinu svoje aktivnosti nakon zalaska sunca.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More