Turska: Najmanje 44 osobe nastradale u velikim poplavama i klizištima

Foto: Tanjug/AP Photo
146

Najmanje 44 osobe su nastradale u velikim poplavama i klizištima u priobalnom delu Turske, saopštile su danas turske vlasti.

Turska agencija za katastrofe (AFAD) navela je da je 36 osoba poginulo u pokrajini Kastamonu, sedam u Sinopu, a jedna osoba u Bartinu, preneo je Rojters.

Porodice netalih sa strepnjom posmatraju rad spasilačkih ekipa u strahu da bi broj nastradalih mogao da bude još veći.

Olujne kiše pogodile su 11. avgusta priobalne provincije Crnog mora Bartin, Kastamonu, Sinop i Samsun, uzrokujući poplave koje su rušile kuće, odnele najmanje pet mostova i na desetine automobila, a brojne puteve učinile neprohodnima.

Oko 2.250 ljudi evakuisano je širom regiona, neki helikopterima s krovova, a mnogi su privremeno smešteni u studentskim domovima, saopštile su vlasti.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan danas je doputovao u posetu poplavama pogođenim područjima i tom prilikom je poručio da će država da preduzme sve što je u njenoj moći kako bi šteta bila brzo sanirana.

Poplave, jedne od najgorih u istoriji Turske, pogodile su severne pokrajine, nakon što su lokalizovani požari u zapadnom delu zemlje u kojima je najmanje osam osoba nastradalo, a hiljade njih bilo primorano da se evakuiše iz svojih domova.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More