Vučić o kovid propusnicama u Srbiji: “Slušaćemo struku, ali mora da se poštuje Ustav”

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr
149

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi zahteva za uvođenjem kovid propusnica kaže da će se i dalje slušati struka, ali da mora da se obrati pažnja na poštovanje Ustava.

Na pitanje šta kaže na predloge virusologa Milanka Šeklera i epidemiologa i člana Kriznog štaba Predraga Kona o uvođenju kovid propisnice za one koji su se vakcinisali ili su testirani kao negativni na kovid, rekao da je to teško pitanje.

„Naravno slušaćemo struku, ali moramo da obratimo pažnju na poštovanje Ustava. Slušaćemo struku, ne možemo da se unervozimo i da ne slušamo i ono što nam se možda ne sviđa. Moramo da razgovaramo i vidimo šta možemo da uradimo“, objasnio je on.

Vučić: Nova bolnica na ponos svih, pravimo najbolje kapacitete

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, tokom obilaska radova na novoj kovid bolnici u Novom Sadu, trećoj u Srbiji, da je ona završena za manje od četiri meseca, na šta je ponosan, ali i konstatovao da kovid brojke ponovo rastu, ali da je i gradnja takve ustanove način da se pravljenjem novih, boljih kapaciteta, uz nabakvu vakcina, država bori protiv epidemije korona virusa.

“Na 15-ak dana smo od otvaranja nove kovd bolnice u Novom Sadu. Stvarno sam ponosan, jer za manje od četiri meseca, država će uspeti da izgradi veleleonu bolnicu”, rekao je Vučić.

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

Dodao je da će nova bolnica u Novom Sadu biti i nešto bolja od kovid bolnica u Batajnici i Kruševcu, jer se gradeći te ustanove, uvidelo šta je još potrebno, pa će, novosadska kovid bolnica, primera radi, imati banku krvi.

“Služiće na ponos svih građana, Srbije, Vojvodine, Novog Sada… To će i Beogradu olakšatri, jer je bio veliki pritisak na Batajnicu i druge bolnice”, rekao je Vučić.

On je izrazio zabrinutost zbog rasta broja inficiranih korona virusom.

“Raste broj iz dana u dan, jutros značajnije raste u odnosu na prošlu subotu.. Videćemo. Vidi se da tamo odakle su ljudi najviše putovali i gde je najviši standard, najbrže napreduje korona”, rekao je Vučić.

Istakao je da je ovo način da se država tome suprotstav.

“Da napravimo najbolje zdravstvo, kapacitete, da država obezbedi vakcine, da moli ljude da se vakcinišu, da obezbedi najbolje bolnice”, rekao je Vučić.

Primetoi je da se u Srbiji gotovo ništa nije gradilo poslednjih 50 godina, do pre nekoliko godina.

“Kada sam došao u Niš, tamo je bila livada, a danas se nalazi jedan od najmodernijih kliničkih centara u Jugoistočnoj Evropi. Do kraja ove godine zarvšavamo prvu fazu izgradnje KCS u Beogradu, sledeće godine u potpunosti. Krenulo je uklanjanje dela objekata KC Vojvodine. Posle toga kreće i KC Kragujevca”, pobrojao je Vučić.

Zahvalio je svim koji su angažovani na izgradnji kovid bolnice u Novom Sadu.

“Hvala što ste brzo i odgovorno uradili posao. Nisam bio siguran da će za četiri meseca sve da bude gotovo, ali to pokazuje koliko se Srbija promenila i koliko imamo komapnije na koje možemo da seoslonimo, da će posao da urade brzo i kvalitetno. To pokazuje i da je Srbija spremna i sposobna da brzo odreaguje na krizu”, rekao je Vučić.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More