U Sloveniji obavezne maske na javnim kulturnim događajima

Foto: Youtube printscreen RTV Mag
127

Vlada Slovenije je donela odluku da od ponedeljka svi koji prisustvuju javnim kulturnim događajima, osim izvođača, moraju da nose zaštitne maske za lice.

Nema promena mera za javne skupove, osim što će uskoro biti uvedeni strožiji uslovi za testiranje zaposlenih u određenim delatnostima, prenosi agencija STA.

Prema uredbi koja će biti na snazi do 22. avgusta, pravilo o oporavljenima-vakcinisanim-testiranima (PCT) ostaje na snazi za javne događaje, za okupljanja u zatvorenim prostorima i za događaje na otvorenom na kojima prisustvuje više od 100 ljudi.

Vlada je odlučila i da taksisti i operateri žičara moraju da ispune pravilo PCT, dok će PCR test važiti za peroiod od 72 sata, a brzi testovi na antigen 48 sati.

Takođe, na snazi će biti mera za zaposlene u devet uslužnih delatnosti koji će, ukoliko nisu vakcinisani ili izlečeni od kovid-19, od 23. avgusta morati da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili brzi test na antigen ne stariji od 48 sati.

Vlada je saopštila da su promene usvojene “s obzirom na brz porast broja novozaraženih delta sojem korona virusa u zemljama članicama EU”.

Slovenija menja mere za ulazak u zemlju, evo od kada i na koga se odnose

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More