Srušio se avion za gašenje požara dok je gasio vatrenu stihiju, poginulo osmoro ljudi (VIDEO)

Foto: Tviter/printscreen
291

Amfibijski avion Beriev Be-200ChS registarske oznake (RF-88450) srušio se danas u Turskoj, kada je udario u planinu dok je gasio požar, izvestil su ruski i turski mediji.

Tragedija u kojoj su poginulo osmoro ljudi, pet ruskih i tri turska državljna dogodila se u regionu Maraš.


Do nesreće je došlo prilikom gašenja požara.

Ovu nesreću je potvrdilo i Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Na društvenim mrežama su već počeli da kruže snimci ove avio nesreće.


Beriev Be-200 altair (r na ruskom: Beriev Be-200) je višenamenski amfibijski avion koji je razvila avio komapnija Beriev iz Irkutska. Prvi let ovaj avion amfibija obavio je 1998, a janvosti je predstavljen 2003. godine. Ovaj avion prvenstveno je namenjn za gašenje požara, traganje i spasavanje, pomorsko patroliranje, prevoz tereta i putnika. Taktičko-tehničke mogućnosti aviona Beriev Be-200 je transport 12 tona (12.000 litara vode) koje može da izruči na mesto požara, a ima mogućnost prevoza i do 72 putnika.

Avion Be-200ChS spada u kategoriju “letećih brodova” ( Flying boats) i nema konkurencije u svetu, jer sa jednim sletanjem na vodenu površinu može da uzme 12 tona vode i da sa takvim teretom leti brzinom od 700 kilometara na čas. Ruski opitni pilot Eugen Jurasov za ovaj avion rekao je da je veoma stabilan, lak za upravljanje i veoma udoban što je važno kad su u pitanju dugi letovi. On je dodao da se Be-200 veoma dobro ponaša u vazduhu, kao i na vodi, što je veoma važno kod gašenja požara, jer tankovi ovog aviona se pune vodom dok on pluta na vodenoj površini.

Izvor Objektiv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More