U razornom zemljotresu na Haitiju najmanje 304 žrtve, stotine povređenih

Foto: Tanjug/AP Photo/Joseph Odelyn
283

Najmanje 304 osobe su poginule, a stotine su povređene u razornom zemljotresu koji je u subotu pogodio jugozapadni Haiti, saopštile su lokalne vlasti.

Potres je devastirao ovu siromašnu karipsku državu, rušeći crkve, hotele, škole, kuće, prenosi Rojters.

Zemljotres je bio magnitude 7,2 stepena, ali posle glavnog potresa usledila je serija nešto slabijih, od kojih je jutrošnji iznosio 5,9 stepeni.

Foto: Tanjug/AP Photo/Joseph Odelyn

Epicentar zemljotresa bio je osam kilometara od grada Peti Trud Nip, oko 150 km zapadno od glavnog grada Port-o-Prensa, na 10 km dubine, saopšteno je iz američke Agencije za geologiju.

Zemljotres se osetio do Kube i Jamajke, a premijer Haitija Arijel Anri proglasio je vanredno stanje u četiri najpogođenija područja zemlje i poručio da neće tražiti međunarodnu pomoć dok ne budu poznate razmere štete.

Foto: Tanjug/AP Photo/Duples Plymouth

On je potvrdio da su neki gradovi skoro potpuno razoreni i da će vlada pomoći ugroženima, naročito u prioblanom gradu Le Kaj.

“Najvažnije je da se iz ruševina izvuče što više preživelih. Čuli smo da su lokalne bolnice, posebno u Le Kaju, pune povređenih ljudi”, rekao je premijer, preneo je ranije AP.

Haiti “rasturio”zemljotres od 7,2 stepena! Ima mrtvih, zgrade porušene, ulice zatrpane kamenjem (FOTO, VIDEO)

Muka za mukom! Haitiju preti CUNAMI! Ljudi panično beže zbog upozorenja, a premijer potvrdio da ima ŽRTAVA (VIDEO)

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More