Italija: Pred početak škole donet protokol o zdravstvenoj sigurnosti, oglasili se ministar i sindikati

Foto: Tanjug/ AP Photo/Chris O'Meara
130

Italijansko Ministarstvo za obrazovanje i predstavnici strukovnog sindikata potpisali su protokol o zdravstvenoj sigurnosti u školama pred predstojeći početak školske godine, izveštava agencija Ansa.

Prema protokolu, nastavno osoblje koje odbija da se vakciniše neće imati besplatne testove za kovid, ali će svi morati da imaju test ili zelenu propusnicu da bi mogli prisustvovati nastavi.

U novoj školskoj godini nastava će biti direktna, to jest učenici će pratiti časove u školskim klupama, a vlada je odvojila dve milijarde evra da bi se obrazovni proces organizovao i odvijao uz maksimalnu sigurnost.

“Protokol je rezultat dogovora da zajedničkim snagama, vlada i sindikati, omoguće svakom studentu i studentkinji pravo da bezbedno pohađa direktnu nastavu u školskim učionicama, da obnove svoje odnose sa školskim drugovima, nastavnim osobljem i svoj socijalni život”, rekao je povodom postignutog dogovora ministar za obrazovanje Patricio Bjanki.

Sindikati su sa svoje strane saopštili da podržavaju vakcinaciju, ali su protiv obaveze posedovanja “zelene propusnice”, to jest potvrde o imunizaciji.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More