“Skapaćemo od ŽEĐI”, SRBI zaglavljeni na HORGOŠU još od subote uveče: Ovde ima i BOLESNIH LJUDI!

Državljani Srbije više od 15 sati zaglavljeni u kolonama na granici, zalihe vode na minimumu!

FOTO TANJUG/ ALEKSANDRA PLAVSIC/ VOJNET, fotografija niske rezolucije/ nr
17,080

Kolone vozila duge oko pet kilometara stvorile su se pred graničnim prelazom Horgoš, na izlazu iz Srbije, pa ima ljudi koji su tamo “zaglavljeni” još od subote uveče. Građani Srbije koji su još juče krenuli ka Mađarskoj očajavaju jer su “zarobljeni” na granici sa Horgošem od sinoć od 20.30. Oni koji su krenuli tamo autobusom na granici su zaglavljeni već 15 sati.

Dragica Bošnjaković (56) u Mađarsku je krenula juče, a na granici je od sinoć od pola devet uveče, prenosi “Telegraf”.

– Ukupno 50 autobusa stoji. Prvo smo držani na našoj granici, sad smo na Mađarskoj. Niko nam ne govori zašto nas ovako dugo drže. Nepodnošljivo je, ostajemo i bez vode, skapaćemo od žeđi. Ovde je i dosta bolesnih ljudi, i sama sam srčani bolesnik, a ima i dosta dece. Sada je već nepodnošljivo jer je s jutrom došla visoka temperatura, u autobusu je pretoplo, a napolju uhvatimo hlad samo ako ima drveta – rekla je Dragica Bošnjaković za Kurir.

Auto-moto savez Srbije (AMSS) saopštio je jutros da se danas očekuje pojačan intezitet saobraćaja što je uobičajeno za vikend u turističkoj sezoni, posebno na putevima ka jezerima i izletištima, kao i ka Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Hrvatskoj.

Horgoš 2 biće otvoren danas do 19 sati samo za izlaz putničkih vozila iz naše zemlje, kako bi se rasteretili najopterećeniji granični prelazi sa Mađarskom.

Inače, višečasovna zadržavanja na izlazu iz zemlje beleže se i na graničnim prelazima Kelebija, Bački Vinogradi, Horgoš dva, Bački Breg, Bajmok, Đala, Rastina i Rabe.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More