“Još jedna i postajem i ja majstor”, ovo je PRVA TRUBA GUČE, proglašen i najbolji ORKESTAR! (VIDEO)

Evo ko su pobednici GUČE!

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC / bs
143

Trubač iz Bojnika Kristijan Azirović prva je truba i pobednik 60. Sabora trubača u Guči, dok je orkestar Vladimira Ivanovića proglašen za najbolji orkestar, prenose beogradski mediji.

”Stvarno nisam očekivao. Evo, i presvukao sam se, mislio sam da će drugi dobiti. Ovo mi znači sve, ovo je san svakog trubača. Ovo mi je druga nagrada ovde, prvi sam bio i 2013. godine. Numera ”slika” i ”kolo” donele su mi prvu trubu po drugi put. Još jedna i postajem i ja majstor”, rekao je Azirović za Tanjug.

https://www.youtube.com/watch?v=59Fo09kqMWI

Druga truba sabora je Marko Gligorijević, a treća truba Vladimir Ivanović.

“Zlatnu trubu” kao najbolji tubač po izboru žirija publike osvojio je Marko Trnavac iz Mršelja kod Guče.

Najbolji orkestar ovogodišnjeg takmičenja je orkestar Vladimira Ivanovića, drugi je orkestar Marka Trnavca, a treći orkestar “TImočki veseljaci”.

Nagradu za najizvornije muziciranje dobio je orkestar Jovice Jovanovića, nagradu za najbolje odsvirano kolo oreksar Kristijana Azirovića, a za pesmu orkestar Marka Gligorijevića.

Najbolji bubnjar Sabora je FIlip Stojanović, tenorista Milutin Jevđić, a basista Stefan Ilić.

Veliku završnicu jubilarnog 60. Dragačevskog sabora trubača obeležiće koncert Gorana Bregovića i orkestra za svadbe i sahrane.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More