Severna Makedonija: Za ulaz i izlaz iz zemlje potrebni PCR test, vakcinacija ili dokaz o preležanom KOVIDU?!

Evo kakve bi mere prilikom ulaska ili izlaska iz Severne Makedonije mogla da uvede Vlada!

FOTO TANJUG/ ALEKSANDRA PLAVSIC/ VOJNET, fotografija niske rezolucije/ nr
266

Vlada Severne Makedonije će na sutrašnjoj sednici razmatrati predlog da na ulasku i izlasku iz zemlje, svi državljani ili stranci, moraju da imaju potvrdu o vakcinaciji, negativan PCR test ili dokaz o nedavno preležanom korona virusu.

Sa takvom informacijom je danas izašao u javnost ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče, navodeći da je o tom predlogu jutros bilo reči na sastanku Komisije za zarazne bolesti.

“Sutra ćemo razgovarati o meri, kao i o trenutku kada će se ona primeniti, imajući u vidu da su mnogi građani sada van zemlje“, rekao je ministar Filipce, a prenosi agencija MIA.

U toj zemlji su od danas stupile na snagu nove restriktivne mere u cilju suzbijanja korona virusa.

Između ostalog, za ulazak u ugostiteljske objekte i na organizovane skupove biće neophodan sertifikat o primljenoj vakcini protiv korona virusa ili potvrda da je osoba preležala korona virus u prethodnih mesec i po.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o povratnicima iz Avganistana, Filipče je rekao da se prvo razgovaralo o obaveznom 14-dnevnom karantinu, koji će biti predložen Vladi, i da će se preporučiti njihova vakcinacija protiv kovida-19.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More