“Umrećemo ovde, nikoga nije briga za nas”! Devojka iz Avganistana objavila VIDEO koji slama SRCA: Umiraćemo POLAKO! (VIDEO)

Snimak postao VIRALAN, mlada i lepa devojka iz AVGANISTANA je preplašena!

Foto: twiter/printscreen
330

Dok talibani alarmantnom brzinom osvajaju velike delove Avganistana, na Tviteru je viralan postao snimak devojke koja plače zbog svoje krajnje neizvesne budućnosti.

“Mi nismo bitni jer smo rođeni u Avganistanu”, kroz suze govori mlada i lepa devojka, vidno potrešena i preplašena.

“Nikoga nije briga za nas”, nastavlja. “Umiraćemo polako. Nije li to smešno?” kaže devojka u videu.

Video, koji sada ima oko 580.000 pregleda, prvi je podelila aktivistkinja za ljudska prava Masih Alinedžad.

“Srce mi se slama zbog žena u Avganistanu”, napisala je.

U prethodnom razdoblju talibanske vladavine avganistanskim ženama nije bilo dopušteno da rade, obrazuju se niti leče kod muških lekara, osim u pratnji muškarca. Ženama koje su prekršile zakone i stroga parvila ponašanja pretile su drakonske kazne – kazna zatvora, javno bičevanje, pa čak i pogubljenje.

“Talibani već nameću stroga ograničenja ljudskih prava ženama”

Nakon što su talibani izgubili vlast 2001. godine, međunarodna zajednica radila je na otvaranju škola za devojčice i podsticala zapošljavanje žena.

Glavni sekretar UN-a Antonio Gutiereš rekao je juče da talibani već nameću stroga ograničenja ljudskih prava ženama, koje su na područjima koja su trenutno pod njihovom kontrolom.

“Posebno je zastrašujuće i srceparajuće videti izveštaje o otimanju teško stečenih prava avganistanskim devojkama i ženama”, dodao je.

Život žena u Avganistanu nikada nije bio lak, i nikada nisu bile izjednačene sa muškarcima, a sada su im ta oskudna i teško stečena prava u prethodnim godinama preko noći oduzeta.

Izvor Stil.kurir.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More