Ispovest Hrvata koji je evakuisan iz Kabula: Nismo se tuširali i jeli DVA DANA!

Evo šta kaže o situaciji u Avganistanu!

Foto: Tanjug (Verified UGC via AP)
160

Deo Hrvata evakuisan je iz Avganistana nakon što su Talibani upali u Kabul i preuzeli vlast. Jedan od njih ispričao je kakva je situacija trenutno tamo. Otkrio je kako im je osiguran civilni let i kako su napustili Avganistan.

Jedan od Hrvata koji rade na poslovima osiguranja u Avganistanu za Dnevnik Nove TV otkrio je da su evakuisani iz Kabula i da se trenutno nalaze u Kataru.

– U kontaktu smo s Ministarstvom spoljnih poslova i stoje nam na usluzi. Jedanaest pripadnika NATO-a je na vojnom aerodromu koji spremaju ljude za evakuaciju. Dobili su vest da počnu da se spremaju. Dvojica su u privatnoj firmi u blizini aerodroma i ne zna se kada će ih izvući – priča hrvatski državljanin, prenosi “Dnevnik.hr”.

On je otkrio da su vojni letovi organizovani, ponajviše civilni kaže, i napominje da zaposleni u američkoj ambasadi žele otići što pre.

– Nismo se tuširali ni pojeli nešto, osim keksa, već dva dana. Izvukli smo se i još samo da nam se izvuku ostali naši, onda možemo reći da je priči kraj, – kaže evakuisani.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova saopštilo je da je dosad evakuisano osam Hrvata.

Iz Avganistana evakusana 22 hrvatska državljana

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je danas da su iz Avganistana do sada evakusana 22 hrvatska državljana, a da su u Kabulu ostala još četiri hrvatska državljana, koja su na sigurnom i trebalo bi da dođu kući u narednih nekoliko dana.

“Imamo do sada 22 evakuisana hrvatska državljanina u poslednjih 48 sati, uključujući i 13 nedavno čekiranih za let u Dubai,” rekao je Grlić Radman, prenela je Hina.

On je naglasio da su preostali hrvatski državljani u Kabulu na sigurnom u blizini aerodroma

Izvor Dnevnik.hr
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More