Novi Zeland prijavio prvi lokalni kovid slučaj nakon šest meseci

Foto: Pixabay/geralt
165

Novi Zeland je danas prijavio svoj prvi lokalni slučaj kovid-19 za šest meseci, nakon što je jedna osoba bila pozitivna na testu u najvećem gradu Oklandu.

Poslednji prijavljeni lokalni slučaj kovid-19 na Novom Zelandu bio je u februaru, a regionalne zdravstvene službe u Oklandu istražuju povezanost sa granicom i kontakte ove osobe kako bi se utvrdilo da li je bilo više lokalnih prenosa infekcije.

Prema državnoj televiziji, premijerka Džasinda Ardern požurila je nazad u glavni grad Vellington iz Oklanda kako bi danas prisustvovala sastanku vlade koja treba da odluči o narednim koracima o čemu će kasnije izvestiti javnost, prenosi Rojters.

Novi Zeland je imao pravovremeni i snažan odgovor na početku pandemije, koji mu je pomogao da praktično eliminiše kovid-19 u zemlji, u kojoj ljudi žive bez ograničenja, ali uz situaciju da su međunarodne granice uglavnom zatvorene.

Zemlja je ukupno prijavila oko 2.500 potvrđenih slučajeva korona virusa i 26 povezanih smrtnih slučajeva.

“Još nismo spremni za potpuno otvaranje. Kada se na to odlučimo bićemo oprezni”: Premijerka Novog Zelanda o planovima za ulazak u zemlju

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More