Subvencionisani odmori za porodice i decu u šest austrijskih pokrajina

Foto: Jessica Rockowitz
205

Bečko društvo za rekreaciju mladih je obezbedilo porodicama sa niskim primanjima mogućnost godišnjeg odmora u 18 smeštaja i šest pokrajina u Austriji. Ponuda takođe obuhvata dva vodiča koji prate turističke grupe i program prilagođen deci. Ove godine je 993 bečke porodice iskoristilo ovu pogodnost. Roditelji plaćaju 13,70 evra po danu i po osobi, dok deca putuju besplatno.

Foto: Juliane Liebermann

Subvencionisani odmori u kampovima za decu uzrasta od 7 do 14 godina se organizuju tokom letnjeg raspusta, božićnih i uskršnjih praznika i takođe spadaju u usluge društva. Roditeljski doprinos iznosi 29 evra po detetu i danu. Porodice koje zarađuju do 1.750 evra neto mesečno su dodatno subvencionisane i moraju da izdvoje iznos od 23 evra za istu uslugu, a braća i sestre plaćaju 50 odsto od ovog iznosa.

„Ovakvi projekti su jako važni pogotovu u vreme pandemije kada su mnogi suočeni za različitim ograničenjima u svakodnevnom životu“, izjavio je Kristof Viderker, član gradskog veća zadužen za omladinu.

„Kapaciteti su nam popunjeni i do sada nismo imali nijedan slučaj zaraze koronavirusom zahvaljujući razumnim gostima, zaposlenima i našem konceptu prevencije“, izjavila je Karin Lamel zamenica direktora društva.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More