Selaković u Bejrutu uručio vakcine, donaciju Srbije Libanu

FOTO: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr
199

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković uručio je danas u Bejrutu 20.000 doza Sputnjik vakcina protiv virusa korona, prvi deo pomoći od 40.000 vakcina koje Srbija donira Libanu.

Donaciju je primila zamenica premijera, ministarka odbrane i vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Libana Zejna Akar, koja je izrazila zahvalnost na donaciji, i upoznala šefa srpske diplomatije sa epidemiološkom situacijom u toj bliskoistočnoj zemlji, saopštilo je srpsko ministarstvo.

Ministri su razgovarali i o ekonomskoj situaciji u Libanu i urgentnim potrebama za energentima.

Selaković je preneo spremnost Srbije da i na druge načine pomogne prijateljskom Libanu u suočavanju sa aktuelnim izazovima.

On je libanskoj koleginici zahvalio na principijelnoj i aktivnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Ministar Selaković je šefici libanske diplomatije ovom prilikom lično uručio pozivno pismo za učešće na obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih u Beogradu,

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More