EVAKUISANI SRBI IZ AVGANISTANA

Foto: Tanjug/ Steve Parsons/PA via AP
452

Dvojica državljana Srbije, koji su zatražli evakuaciju iz Avganistana, uspešno su danas posle podne evakuacionim letom, napustili su tu zemlji i bezbedno sleteli u Taškent, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Dvojica držzavljana, Marko Pribak i Aleksandar Cvejić, evakuacionim letom koji je organizovala Nemačka, prebačeni su najpre u Taškent.

Evakuacija je organizovana zahvaljujući diplomatskim naporima Ministarstva spoljnih poslova Srbije i otpravnika poslova Ambasade Srbije u Indiji Siniše Pavića, u čijoj je nadležnosti i Avganistan.

U Ministarstvu kažu da se nastavljaju napori da se u najkraćem roku iz Avganistana evakuiše i preostala državljanka Srbije, koja je zatražila evakuaciju.

“U stalnoj komunikaciji sam sa Milkom Damjanović, ona je humanitarac pri jednoj NVO i u nešto drugačijoj je sitauciji, na drugom kraju države”, rekao je Siniša Pavić, otpravnik poslova Ambasadi Srbije u Indiji za TV Prva.

Hrabrost i staloženost te dvojice momaka bila je veoma značajna u celoj situaciji, rekao je Pavić i dodao da su im talibani u jednom trenutku bili na vratima.

“Bilo je trenutaka u kojima smo svi skupa bili zabrinuti za njihove živote, ključna promena u odnosu na juče je ta što se tamo gde su sada – u zoni aerodorma, osećaju se bezbedno”, rekao je on ranije danas.

Milka Damjanović čeka evakuaciju iz Avganistana: Teško se dobija mesto za beg za humanitarce

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More