Novac za lek za malog Boška SKUPLJEN, ali to nije kraj borbe, nedostaje još 120.000 za troškove lečenja

Foto: Instagram/printscreen
291

Novac za dečaka Boška Gugletu sakupljen je. Do kraja nedelje bi trebalo da otputuje u Budimpeštu kako bi bio primljen u bolnicu.

– Sakupljen je novac za Zolgensmu. Fali još 120.000 evra za troškove lečenja. Boško bi trebalo do kraja nedelje da otputuje u Budimpeštu – rekao je otac dečaka za Objektiv.

Boškova mama Nađa Gugleta kaže za Telegraf.rs da je ostatak novca potreban za fizikalne terapije i ostale preglede u bolnici.

– Čim uplatimo novac, možemo da krenemo, imamo sve dogovoreno sa sanitetskim vozilom. Kad nam iz bolnice kažu da imaju termin za Boška, idemo. To može da bude i sutra – navodi ushićeno Nađa.

Kako kaže, Boško je i dalje na respiratoru, ali je put do Mađarske kratak, tri sata, te se nada da će sve proći u najboljem redu.

– U šoku sam, gledam u taj spisak i pitam se da li je moguće da je toliko novca sakupljeno. U šoku sam… Toliko je sve izgledalo nedostižno i nezamislivo… Krenuli smo u to ne znajući hoćemo li stići do cilja… Posebno jer je tolika svota novca u pitanju. Mislili smo ljudi su se istrošili, ali eto, svaka čast svima koji su pomogli – priča presrećna majka.

Podsetimo, krajem maja ove godine objavljena je vest da se u Srbiji pojavila još jedna beba koja boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA). Radilo se o dečaku sa preslatkim očima, o malenom Bošku Gugleti.

Dva i po meseca strahovalo se da li će biti sakupljeno oko 2,4 miliona evra kako bi se spasio život koji samo što je počeo.

Nakon neizvesnosti i brige obezbeđena su sredstva i maleni Boško će primiti “Zolgesmu” i dobiti priliku za bolji i kvalitetniji život.


Sa samo sedam meseci Boško je preživeo pakao i bio je veoma hrabar. Ne može da pomera, ručice, nožice, može samo da pomera oči. Bolest mu je otežala život.

U bolnici u Budimpešti primiće skupi lek Zolgensmu. Ukupno lečenje košta 2,5 miliona evra.

Sada novac skupljamo za Vanju Malović

Sada je vreme da sve snage preusmerimo na sakupljanje novca za devojčicu Vanju Malović, koja takođe boluje od SMA.

Ova preslatka devojčica rođena je 13. maja ove godine kao zdrava beba. U prvom mesecu života, njena mama Milica primetila je da Vanja dugo spava u odnosu na starijeg brata, ali i da su joj rukice i noge mlitave, iako je lepo napredovala.

Foto: Facebook/printscreen

Vanja je imala dva meseca i jedan dan kada je njenim roditeljima saopštena užasna dijagnoza – spinalna mišićna atrofija tip 1. Na početku je osetila strah, razočaranost, neizvesnost. A onda… agonija.

Pomozimo Vanji:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1077 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1077 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131465-72

Uplatom na devizni račun: 160600000113399451
IBAN: RS35160600000113399451
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Izvor Tlegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More