Robert De Niro, holivudski glumac koji voli Srbe, da je i ćerki dao ime po srpskoj reci, danas slavi 78. rođendan (FOTO)

Foto: Youtube/printscreen
678

Jedan od najvećih američkih glumaca Robert De Niro rođen je 17. avgusta 1943. godine u Njujorku i danas slavi svoj 78. rođendan. Oskarovac velikog srca, koji se pamti po maestralnim ulogama opakih momaka, voli Srbiju i obožava decu. Odrastao je na Menhetnu i nosio nadimak “Bobby Milk” zbog svetlog tena. Prvu ulogu ostvario je ’68. u 25. godini, u filmu Brajana De Palme “Pozdravi”

Koliko voli Srbiju je pokazao time što je svojoj ćerki dao ime Drina po istoimenoj reci u Srbiji, po kojoj kad je krstario, toliko ga je očarala svojom enregijom da se odlučio da tako nazove svoju naslednicu.

Slavni glumac Robert de Niro tokom studentskih dana obilazio je Evropu autostopom. Tako ga je, tih šezdesetih godina prošlog veka, put naneo do sela Čokot blizu Niša. Kako je i kod koga proveo tada šest dana, prvi put javno govori njegov domaćin, tačnije sin domaćina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fil’m Hafızası (@filmhafizasi)


Došli su po mene u školu, gimnaziju, zbog gosta sa kojim ne mogu da se sporazumeju, kaže Siniša Đokić, meštanin Čokota i priseća se susreta sa holivudskim glumcem, prenosi B92.

“Tata je dolazio sa pijace iz grada prema selu zapregom, a De Niro je hodao i stopirao. Video je da zaprega ide sporo i iskoristio momenat da se popne na kola u zadnji deo. Njih dvojica nisu ništa razgovarali, a tata kad je došao do tadašnjeg auto-puta koji vodi za Grčku, zaustavio je konja i rekao mu da može da siđe, da je to njegov put.”

Kako mu je otac prepričao, De Niro je tad ustuknuo i delovalo je da neće na auto-put, već je produžio zapregom. Tako se našao baš u selu Čokot.

“Za nas je on bio još jedan gost, ali problem je bio jer ne zna jezik”. Siniša je jedini uspevao da se sporazume sa De Nirom.


“Simpatičan mlad čovek, pružili smo ruku jedan drugom kad sam ga prvi put video, predstavio se… objasnio nam da je student i da je na putu auto-stopom. Rekao je da dolazi iz Nemačke i da ide prema jugu ka Grčkoj. Očarao me svojim izgledom”, seća se Siniša.

Kaže da je glumac vežbao svakog jutra, kao i da je voleo da provodi vreme u bašti.

De Niro je bio oduševljen gibancom i pitom, kako kaže Siniša, “o pogači da ne priča”, a papriku sa sirom nije hteo prva dva– tri dana da jede.

Pratio je, holivudski glumac, tokom svog boravka mladog Sinišu svako jutro u školu i u šali mu govorio da pobegne sa poslednja dva časa.

“Molio sam ga, jer nismo imali nijednu kafanu ili restoran, da sednemo na piće u prodavnici na gajbice i da pijemo ‘iz ruke’”, priseća se Đokić, ali De Niro je to odbijao.

U Čokotu je proveo šest dana, a njegovi domaćini su tek desetak godina kasnije shvatili ko je bio njihov gost.

“Pripremao se neki festival kod nas i počele su njegove fotografije da se objavljuju u štampi. Rekao sam – evo mog gosta.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Steoorer (@steoorer)


Siniši, međutim, smetaju priče meštana da mu je slavni glumac dao novac da sagradi kuću i da je bogat čovek zbog njega.

Robert De Niro se dva puta ženio, izz prvog braka sa Dijanom Abot ima usvojenu ćerku Drinu i sina Rafaela. Neki tvrde da je Drina dobila ime po knjizi Ive Andrića “Na Drini ćuprija”.

Izvor Nova. b92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More