Požari se ne smiruju u Severnoj Kaliforniji, spaljeno oko 50 kuća

Foto: Tanjug/AP Photo/Noah Berger
296

Šumski požari i danas besne u Severnoj Kaliforniji, spaljeno je na desetine kuća, a sušno i vetrovito vreme nastavlja da pogoduje vatri koja se širi, što je navelo vlasti da privremeno isključe struju za 50.000 korisnika.

U požaru na severu Sijera Nevade spaljeno je približno 50 kuća i drugih objekata u i oko Grizli Fletsa, mesta sa oko 1.200 stanovnika, potvrdili su danas iz vatrogasne službe, prenosi AP.

Kako je navedeno, dve osobe sa teškim povredama prevežene su avionom u bolnice sa ovog područja.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom proglasio je vanredno stanje u okrugu El Dorado zbog požara koji se skoro utrostručio između ponedeljka i utorka popodne.

Proširo se na skoro 130 kvadratnih kilometara, a na severu požar Diksi napredovao je prema Suzanvilu, mestu sa oko 18.000 stanovnika koji su upozoreni da budu spremni za evakuaciju.

U međuvremenu, državni operater “Pacific Gas & Electric” saopštio je da počinje sa privremenim isključenjima struje za oko 51.000 kupaca u severnih okruzima Kalifornije, kako bi se sprečilo da se zbog jakih vetrova izazovu novi požari.

Požar Diksi, nazvan po putu gde je najverovatnije započeo, najveći je od više desetina velikih požara koji tokom ove nedelje gore širom države, a drugi po veličini u zabeleženoj istoriji Kalifornije.

Do sada je uništio više od 600.000 hektara i 1.200 domova, a evakuisano je između 12.000 i 28.000 osoba, prema kalifornijskom Ministarstvu za šumarstvo i zaštitu od požara.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More