Tramp: “Ovo je užasno vreme za našu zemlju. Mislim da svih ovih godina naša zemlja nije bila toliko ponižena”

Foto: Tanjug/AP Photo/LM Otero, File
283

Bivši američki predsednik Donald Tramp poručio je da je zbog katastrofe koje se dogodila u Avganistanu njegov naslednik Džozef Bajden ponizio SAD više nego bilo koji drugi predsednik u istoriji.

“Ovo je užasno vreme za našu zemlju. Mislim da svih ovih godina naša zemlja nije bila toliko ponižena. Ne znam kako to da nazovete, vojnim porazom ili psihološkim porazom”, rekao je Tramp u utorak za “Foks Njuz”.

Bivši američki predsednik uporedio je situaciju sa iranskom talačkom krizom 1979. godine i zapitao da li će sadasnja administracija SAD svojim odlukama izazvati gori razvoj događaja, pošto talibani svojim punktovima okružuju međunarodni aerodrom u Kabulu, a postoje izveštaji o premlaćivanju i drugom nasilju.

Tramp je rekao i da su scene zabeležene tokom vikenda, kada su Avganistanci koji su visili uz trup teretnog aviona vojske SAD, a kasnije i nastradali kada je avion počeo da uzleće, veće poniženje nego evakuacija američke ambasade u Sajgonu 1975.

On je kazao i da je, tokom prošlogodišnjih pregovora, upozorio talibanskog vođu Mulu Abdula Ganija Baradara da će SAD deset puta jače uzvratiti udarac ako neki Amerikanac bude povređen ili ako snage militanata prodru u zabranjena područja.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More