Požari u Grčkoj ne jenjavaju: Plamen je ogroman, vatra se približava kućama (FOTO+VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Thanašis Stavrakis
287

Grčki vatrogasci i danas su se borili sa požarom koji hara jednom od poslednjih preostalih borovih šuma u blizini Atine, upozoravajući da bi vatra mogla da ugrozi stambene objekte. Više od 500 požara izbilo je poslednjih nedelja širom Grčke i u njima su opustošene šume, a hiljade građana primorane su na evakuaciju.

Grčka u plamenu, požar bukti ŠESTI DAN zaredom, evakuacija 200 SRPSKIH TURISTA (FOTO, VIDEO)

 

“Plamen je ogroman. Ne znam šta će se dogoditi, vatra se približava kućama”, rekao je za državnu TV ERT Lefteris Kosmopoulos, zamenik guvernera regiona Zapadna Atika, prenosi Rojters.

Autobusi su bili u pripravnosti u mestu Vilija udaljenom oko 50 kilometara od Atine, kako bi u slučaju potrebe evakuisali lokalno stanovništvo, jer je jak vetar dodatno raspirivao vatrenu stihiju.

Iako požare u Zapadnoj Atici gasi 400 grčkih vatrogasaca, uz pomoć kolega iz Poljske, 15 helikoptera i šest aviona-kanadera, od juče je evakuisano desetak manjih sela. Ranije danas gradonačelnik varošice Mandre Hristos Statis izjavio je za grčke medije da postoje čvrste indicije da su požare podmetnuli piromani.

“Pronađeni su kanisteri sa benzinom, istočni vetar je usmeravao vatru na Porto Germeno, dok se veliki požar rasplamsao i na drugoj strani Atike, u Keratei”, naveo je gradonačelnik.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More