“Čuti petla noću je normalno”: Turisti u selu se žalili na magarce i petlove, usledio je odgovor meštana

Foto: Unsplash/ Kirsten Carr
273

Stanovnici španskog sela Ribadeselja poručili su turistima da “progutaju” njakanja magaraca i kukurikanje petlova, u suprotnom – nalaze se na pogrešnom mestu.

Neki od nezadovoljnih turista imali pritužbe na njakanje magaraca, ostali su zvali lokalce da ih obaveste o neredu koje su krave ostavile iza sebe, prenosi Gardijan.

“Prošle nedelje imali smo poziv gospođe koja nas je zvala tri ili četiri puta zbog petla koji ju je budio u 5.00. Rekla nam je da uradimo nešto.

Zvaničnici su se dali u akciju – međutim, ono što su uradili nije ispunulo nadanja turista – napravili su plakat na kojem su urbanim ljudima poručili da “preuzmu sve rizike” ruralnog života.

“Ovde imamo crkvena zvona koja se čuju non stop, petlove koji kukuriču rano ujutru i krda stoke koje žive u blizini. Ponekad se čuju zvonca koja nose oko vrata. Ako ne možete da podnesete ovo, niste na pravom mestu”, piše na plakatu.

Cilj svega je da se spoji jaz između urbanog i ruralnog života, rekao je Ramon Kanal za TV Antena 3.

“Ljudi moraju da shvate da se mleko ne pravi u kartonima, dolazi od krava, koje morate da hranite i održavate”, rekao je.

Ideja o plakatima namenjenim urbanim stanovnicima došla je iz sela sa juga Francuske, naveo je zamenik predsednika opštine Luis Sančez.

Pre oko dve godine, selo Sen Andre de Valbornj, u kojem živi oko 400 stanovnika, pobunilo se protiv razdražljivih urbanih osoba koje su “upozoravali” na crkvena zvona, krave i petlove.

U Ribadeselji, gde živi 5.700 ljudi, broj onih koji se žale se sveo na mali broj turista, dodao je Sančez, međutim predstavnici sela su iskoristili priliku da stave do znanja da stoje čvrsto pri stavu.

“Čuti petla noću je normalno. Ukoliko dođete u ruralni hotel, morate da budete spremni na to da tako izgleda dan u selima”, objasnio je on.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More