Vučić: “Izbeglice iz Avganistana ne traže da dođu u Srbiju. Nemam ništa protiv bilo kakvih izbeglica”

FOTO: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/ bs
646

Predsednik Vučić izjavio je danas u Brusu da izbeglice iz Avganistana ne traže da dođu u Srbiju, ali je istakao da nema ništa protiv dolaska bilo koga sa strane u našu zemlju i zato ne razume šta se, kako kaže, u našim glavama dešava kada je o tome reč.

Odakle takva ksenofobija i mržnja, upitao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što neke zemlje u okruženju, među kojima i Priština, primaju izbeglice iz Avganistana.

“Nemam ništa protiv bilo kakvih izbeglica… Prosto ne razumem šta se u našim glavama dešava i odakle takva ksenofobija i mržnja. Hoćete da kažete nekom detetu da nećete da ga primite”, rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija svakako neće biti nikakav parking za bilo koga ko dolazi sa strane, ali i a u njoj ima mesta za bilo koga ko dolazi sa strane.

“Niko ne dolazi od njih kod nas. Ne vidim da bi to mogao da bude problem za nas. Ti ljudi beže i pritom ispadaju iz aviona i to je najtragičnija slika, to je poraz savremenog sveta”, istakao je predsednik.

Upitao je kako neko misli da detetu čoveka koji visi iz aviona i pada s krila aviona može da kaže “mi te nećemo”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More